Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Sātīga un veselīga – lēcu zupa 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1,5 l vistas buljona
  • 300 g lēcu
  • 1 liels burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 6 bekona šķēles
  • sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Noskalo lēcas, nomizo sīpolu un smalki sagriež, burkānu sagriež plānās ripiņās. Eļļā apcep sagrieztos burkānus un sīpolu, pievieno buljonam. Pieber lēcas un vāra aptuveni 20 minūtes.
    2. Ķiploka daiviņu saspiež ķiplokspiedē un pievieno zupai. Samazina liesmu, katlam uzliek vāku.
    3. Uz pannas apcep bekona šķēles līdz kraukšķīgumam. Zupu lej bļodiņās un pa virsu uzliek bekona šķēli.
    4. Zupu var sablendēt un bekonu sagriezt smalkās strēmelēs.