Receptes / Zupas

Foto: Viktorija Kožemjakina
Lēcu – spinātu buljonzupa 0
Sastāvdaļas
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 2 seleriju kāti
- 1 burkāns
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 1 tējk. sarkanās paprikas pulvera
- 1 tējk. kumīna sēklu
- 1-2 rozmarīna zariņi vai 1 tējk. kaltētā rozmarīna
- 1 vidēja izmēra kartupelis
- 1 konservētu tomātu bundža (350-400 g)
- 1,5 litrs dārzeņu buljona
- 100 g lēcu (jebkuras krāsas)
- 100 g spinātu lapu
- Sāls, melnie pipari
- Asā paprika rotāšanai
- Maize vai grauzdiņi pasniegšanai
Pagatavošana
- Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un dažas minūtes apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus, seleriju kātus un burkānus. Nomizo un sagriez smalkos kubiņos kartupeli, pievieno to dārzeņiem.
- Pieber maisījumam garšvielas, apmaisi un nedaudz apcep. Pielej dārzeņu buljonu, pieber lēcas un kubiņos sagrieztus konservētos tomātus ar visu šķidrumu.
- Zupu uzvāri un turpini gatavot uz lēnas uguns aptuveni 20-25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas kļūst mīksti.
- Pievieno zupai spinātu lapas un vēl mazliet pavāri, lai arī spināti kļūst mīksti.
- Rotā ar svaigām, sakapātām spinātu lapām un asās paprikas šķēlēm. Pasniedz karstu, papildinot ar maizi vai grauzdiņiem.