Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock
Laša salāti ar avokado, zemenēm un salātlapām 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 200 g laša filejas
- 100 g zemeņu
- 1 avokado
- Dažas salātlapas
- Puscitrons
- Malti baltie pipari
- Sāls
- Sezama sēkliņas
- Mērcei: 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- ¼ glāzes saldā krējuma
- Maža gals sinepju
Pagatavošana
- Laša fileju novāra vieglā sālsūdenī. Pievieno šķēlītēs sagrieztu citronu, piparus un vāra vēl 1–2 minūtes. Pēc tam fileju atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos. Avokado sagriež ļoti plānās strēmelītēs, zemenes 4 daļās, salātlapas saplucina.
- Mērcei saputo saldo krējumu un, turpinot putot, pievieno skābo krējumu, majonēzi, sinepes, citrona sulu, sāli un piparus.
- Visas sastāvdaļas samaisa un pievieno mērci. Rotā ar citrona šķēlītēm, pārkaisa ar sezama sēkliņām.