Receptes / Konservējumi
Kraukšķīgie rozīgie kāpostiņi marinādē 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kad salātu dobes, tomātu grozi tukši, jāmeklē citas alternatīvas. Protams, lielveikalos viss ir nopērkams arī ziemā, bet, ja ievērojam sezonalitāti, tad šis ir brīdis, kad priekšplānā iznāk kāposts. Lēts un veselīgs!
Lai kāpostu salāti izdotos mīksti un sulīgi, sagriezti tie mazliet ar rokām jāpamīca. Šārudens atklājums – kāpostu salātu mērcīte, ko pagaršoju Melnkalnē. Tas knifs bija etiķī, jo tur ik kafejnīcā uz galda blakus olīveļļai bija arī rozā vīna 6% etiķis.
Otrs šā rudens atklājums – marinēti kāposti. Recepti noskatīju kādā Facebook recepšu lapā. Domāts – darīts. Tieši trīslitru burka bija pa ķērienam. Te arī recepte tās piepildīšanai.
Ideāla uzkoda, un kāpostiem ir skaists rozā krāsojums!