Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Krāsnī cepti dārzeņi ar fetas sieru 0
Arta Ciša, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 3 cepti burkāni
- 100 g cietā siera
- 2 olas
- 1 sīpols
- 50 ml buljona
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu
- Šķipsna maltu Kajennas piparu
- Šķipsna maltu melno piparu
- Pustējkarote sāls
- Zaļumi pēc izvēles.
Pagatavošana
- Cepamajā plātē liek gabaliņos sagrieztus dārzeņus, pārsmidzina olīveļļu un apbārsta ar garšvielām (baziliku, garšvielu maisījumu salātiem). Pievieno rozmarīna kātiņus un visu samaisa.
- Pa vidu liek fetas sieru + 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas šķēlītēs, cep ap 180 ºC 35–40 minūtes.
- Sagatavo piedevas: novāra turku zirņu makaronus, garšvielās apcep vistas filejas gabaliņus. Ņem plāti ārā no krāsns, izņem rozmarīnu un samaisa dārzeņus.