Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Krāsainie salāti 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 1 mazā konservētās kukurūzas kārbiņa
- 1 mazā sarkano pupiņu kārbiņa
- salātu galviņa
- sarkanais sīpols
- dzeltenā paprika
- sarkanā paprika
- 3 ēdamkarotes vīnogu etiķa
- 3 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež plānās ripiņās. Etiķi sajauc ar sojas mērci un pārlej sīpoliem.
- Paprikām izņem sēklotni un sagriež smalkās strēmelēs, pievieno sīpoliem.
- Konservēto kukurūzu notecina sietiņā un pieliek sīpoliem un paprikai. Pupiņas liek caurdurī un noskalo ar aukstu ūdeni. Kad šķidrums pilnībā notecējis, pupiņas liek bļodā pie dārzeņiem. Pielej olīveļļu un samaisa.
- Saplucina salātu lapas. Uz tām liek dārzeņus, kas sajaukti ar mērci.