Receptes / Konservējumi

Foto: SHUTTERSTOCK

Konservēti gurķi 3 litru burkai 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Gunas Ķiberes ieteiktā recepte

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • Sauja diļļu
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 tējkarote melno piparu graudu
  • 10 smaržīgo piparu
  • 10 ķiršu lapu
  • 6 upeņu lapas
  • 2 lauru lapas
  • 3 ķiploka daiviņas

Marinādei:

  • 1 l silta ūdens
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 120 ml 9% galda etiķa

Pagatavošana

  1. Gurķus rūpīgi nomazgā, nogriež abus galus un saliek burkās kopā ar garšvielām un garšaugiem. Burkas izmazgā, karsēt un slaucīt nevajag.
  2. Pagatavo marinādi: siltam ūdenim pievieno sāli, cukuru un etiķi un maisa, līdz sāls un cukurs izkusis. Vārīt nevajag. Marinādi pārlej gurķiem tā, lai tie būtu pilnībā nosegti un burka būtu piepildīta līdz pašai augšai.
  3. Cepešpannā ieklāj cepampapīru un kārto burkas (bez vāciņiem!) tā, lai nesaskaras. Liek cepeškrāsnī un karsē 150 ºC aptuveni 45 minūtes (3 l burkas) vai 40 minūtes (1,5 un 2 l burkas). Kad gurķi burkā mainījuši krāsu, veic nelielu pārbaudi – atver cepeškrāsni un pieliek plaukstu pie burkas. Ja gribas atraut roku, gurķu burkas jāņem ārā. Uzskrūvē vāku, apgriež otrādi un ļauj atdzist. Pārsegt ar segu vai dvieli nav nepieciešams.
SAISTĪTĀS RECEPTES