Foto: Shutterstock
Kā pagatavot klasisko lazanju? 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Esi vēlējies kādreiz pagatavot klasisko lazanju, bet neesi zinājis, kā to izdarīt un nekļūdīties? Šī recepte tev palīdzēs tikt ar to skaidrībā!
Sastāvdaļas
10 lazanjas plākšņu 400 g maltas liellopa gaļas 2 ēdamkarotes tomātu pastas 2 selerijas kāti 1 burkāns 1 sīpols 2 ķiploka daiviņas Sāls, pipari Olīveļļa
Bešamela mērcei:
400 ml piena 50 g rīvēta cietā siera 2 ēdamkarotes miltu 1 ēdamkarote sviesta Rīvēts muskatrieksts Sāls, pipari
Pagatavošana
Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztus selerijas kātus un burkānu. Pievieno malto gaļu un, visu apmaisot, apcep. Pievieno tomātu pastu un pakarsē. Pielej pāris glāžu karsta ūdens, pieber sāli un piparus un uz lēnas uguns vāra, līdz izveidojas vidēji bieza gaļas mērce. Bešamela mērcei vispirms sakarsētās taukvielās apcep miltus, tad, nepārtraukti maisot, pielej pienu un uzvāra. Katlu noceļ no uguns un iemaisa pusi rīvētā siera, pieber rīvētu muskatriekstu, piparus un sāli. Veidnē ielej nedaudz bešamela mērces, kārto lazanjas plāksnes, tām virsū gaļas mērci, tad bešamela mērci. Liek virsū lazanjas plāksnes un visu atkārto, kārtojumu nobeidzot ar bešamela mērci. Uzbārsta sarīvētu sieru, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni 30 minūtes. Tad padzesē, griež gabalos un pasniedz.
SAISTĪTĀS RECEPTES
Tēmas