Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Klasiskā aukstā zupa 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1,5 l kefīra
  • 0,5 l marinētu biešu
  • 1 garš gurķis vai vairāki īsi
  • 2 cieti vārītas olas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote krievu sinepju
  • pustējkarotes sāls
  • 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu

Pagatavošana

  1. Gurķi nomizo un smalki sagriež. Olas novāra un sakapā.
  2. Kefīrā iejauc sinepes, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Pievieno zaļumus, bietes, olas, gurķi un rūpīgi samaisa. Var pievienot arī sagrieztus vārītus kartupeļus un kvalitatīvu vārīto desu. Liek ledusskapī atdzesēties.