Receptes / Zupas
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2021/05/shutterstock_275079959.jpg)
Foto: SHUTTERSTOCK
Klasiskā aukstā zupa 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1,5 l kefīra
- 0,5 l marinētu biešu
- 1 garš gurķis vai vairāki īsi
- 2 cieti vārītas olas
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote krievu sinepju
- pustējkarotes sāls
- 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
- 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
Pagatavošana
- Gurķi nomizo un smalki sagriež. Olas novāra un sakapā.
- Kefīrā iejauc sinepes, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Pievieno zaļumus, bietes, olas, gurķi un rūpīgi samaisa. Var pievienot arī sagrieztus vārītus kartupeļus un kvalitatīvu vārīto desu. Liek ledusskapī atdzesēties.