Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK
Klasiskā aukstā biešu zupiņa. Kā pareizi pagatavot? 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 3 nelielas bietītes
- 2 gurķi
- 2 kartupeļi
- 2 olas
- 3 glāzes kefīra
- Nedaudz pētersīļu, diļļu un sīpolloku
- Sāls, pipari
Pagatavošana
- Olas izvāra cietas un atdzesē. Bietes un kartupeļus sālsūdenī izvāra, nomizo, rupji sarīvē vai sagriež sīkos salmiņos.
- Gurķi nomizo un sagriež salmiņos. Kefīram piejauc pusotras glāzes uzvārīta un atdzesēta ūdens (var izkāst arī ūdeni, kurā vārījās bietes) un pārlej dārzeņiem.
- Pasniedzot zupai uzrīvē olu, pārkaisa sasmalcinātus zaļumus.
- Zupai var pievienot mazliet sinepju, lai garša būtu pikantāka. Protams, doktordesa vai cīsiņi zupā arī garšos neslikti!
- Ja nav laika vārīt bietes, izlīdzas ar marinētajām.