Receptes / Mērcītes

Foto: Aija Geida

Ķirbju sēklu pesto 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • lobītas ķirbju sēklas – 50 g
  • svaigi pētersīļi – 50 g
  • parmezāna siers – 40 g
  • olīveļļa – 80 ml
  • citrona sula – 1½ ēdamkarote
  • ķiploks – ½ daiviņas
  • sāls – ½ tējkarote
  • malti melnie pipari – ¼ tējkarote

Pagatavošana

  1. Ķirbja sēklas uz pannas apgrauzdē. Kad atdzisušas, tās kopā ar sakapātu ķiploka daiviņas pusīti saberž piestā.
  2. Pētersīļus nomazgā, nosusina un arī saberž viendabīgā masā. Pieliek smalki sarīvētu sieru, citrona sulu, sāli, maltus melnos piparus, olīveļļu un samaisa.
  3. Ja gatavo ar blenderi, visas sastāvdaļas, izņemot parmezāna sieru, sablendē viendabīgā masā. Pēc tam pieliek sieru un samaisa. Parmezānu var aizstāt ar Krievijas, Holandes vai līdzīgu sieru.

Vislabāk šo pesto gatavot īsi pirms pasniegšanas, jo, vairākas stundas pastāvot siltumā, tas kļūst tumšāks (ja vajag uzglabāt, jāsapilda burciņā, jāuzlej nedaudz eļļas, lai virspusē veidojas eļļas kārtiņa, jāuzliek vāks un jāglabā ledusskapī).

SAISTĪTĀS RECEPTES