Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Ķirbja un maltās gaļas sacepums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 600 g ķirbja
- 600 g kartupeļu
- 2 sīpoli
- 400 g maltās gaļas
- 200 ml Ķīnas saldskābās mērces
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 100 ml piena
- 1 ēdamkarote miltu
- rīvēts muskatrieksts
- timiāns
- sāls, pipari
- eļļa
Pagatavošana
- Ķirbi un kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un nelielā sālsūdens daudzumā vāra mīkstus. Tad nokāš, pielej uzkarsētu pienu un sastampā. Pieber sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu.
- Sakarsētā pannā taukvielās apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pieber timiānu, piparus un sāli. Pārlej Ķīnas saldskābo mērci, pusglāzi ūdens un sautē dažas minūtes.
- Pēc tam gaļas mērci pārliek veidnē, virsū klāj ķirbju un kartupeļu biezeni, pārliek ar sviesta piciņām un ievieto cepeškrāsnī. Cep 200 °C aptuveni 30 minūtes.