Receptes / Uzkodas

Foto: Shutterstock

Kā mājās uzcept gardu ķirbja sēklu maizi 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 200 ml piena
  • 30 g svaiga rauga vai 15 g (paciņa) sausā rauga
  • 3 ēdamkarotes ķirbju sēklu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sezama un ķirbja sēklu
  • 1 tējkarote koriandra vai fenheļa (sausās garšvielas)
  • Sāls – pēc garšas
  • Ola – 1 gab.

    Pagatavošana

    1. Lielā bļodā iesijā miltus, pieber sezama un ķirbja sēklas, koriandru vai fenheli. Miltos iespiež bedrīti, tajā ielej siltā pienā izšķīdinātu raugu. Visu samaisa un liek siltumā rūgt 15 minūtes. Pievieno ķirbju eļļu un sāli garšai. Mīca, kamēr mīkla atlec no bļodas malām un rokām. Pārkaisa ar miltiem, sasedz un atstāj rūgt aptuveni stundu. Mīkla būs gatava, ja apjoms palielinājies 2–3 reizes.
    2. Veido mazus kukulīšus, pārsmērē ar olu un cep 220 °C aptuveni 30 minūtes.
    3. Maize vislabāk garšos nākamajā dienā, kad būs uzsūkusi eļļu un sēklu garšu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES