Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Ķirbja deserts 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 300 g ķirbja mīkstuma
- 2 apelsīni (miziņas un sula)
- 1 ābols
- 3 ēdamkarotes medus
- 100 g saldā krējuma
- 50 g valriekstu
- ⅓ tējkarotes malta kanēļa
- piparmētras lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana
- Gan ķirbi, gan ābolu sagriež gabaliņos un liek katliņā. Pievieno medu, rīvēto apelsīnu miziņu un sulu, kanēli. Pasautē gandrīz 7 minūtes, neļaujot piedegt.
- Kad sautējums mazliet atdzisis, sablendē un liek deserta trauciņos. Uz pāris stundām saldēdienu ieliek ledusskapī.
- Pasniedzot pārkaisa sadrupinātus riekstus, uzliek karoti saldā krējuma un kā punktu uz “i” – piparmētras lapiņu.