Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK
Kartupeļu un avokado salāti 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 300 g jauno kartupeļu
- 2 avokado
- 3 redīsi
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- citrona sula
- sauja grauzdētu mandeļu
- sinepju sēklu dīgsti
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Novāra kartupeļus un sagriež pabiezās šķēlēs. Bļodā olīveļļu sakuļ ar citrona sulu, sāli un pipariem. Šajā mērcē liek vēl karstos kartupeļus, lai atdziest.
- Redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, nomizo un sagriež vienādos gabaliņos. Pievieno atdzisušajiem kartupeļiem, pārkaisa dīgstus un mandeles.