Receptes / Salāti

Kartupeļu salāti ar rukolu 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 kg jauno kartupelīšu
- 4 mazsālīti gurķi
- 2 selerijas kāti
- sarkanais sīpols
- 3 olas
Mērcei:
- 100 g skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- 1 ēdamkarote maigu sinepju
- sāls, malti melnie pipari
- saišķis rukolas
Pagatavošana
- Novāra kartupeļus un olas. Smalki sagriež sīpolu, gurķīšus un selerijas kātus. Kartupeļus un vārītās olas sagriež četrās daļās. Pievieno sasmalcināto sīpolu, gurķus un seleriju, rukolu.
- Samaisa mērces sastāvdaļas, pārlej dārzeņiem (ja gribas salātus slapjākus, pievieno gurķu marinādi/sālījumu).
- Sātīgumam var pievienot tunci un olīvas.