Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Kartupeļu sacepums ar dārzeņiem un sēnēm 0
Sastāvdaļas
- Kartupeļi – 0,5 kg
- Sēnes – 200 grami
- Sīpols (vidējs) – 1 gab.
- Tomāti – 2 gab.
- Siers – 150 grami
- Krējums vai majonēze (var arī sajaukt) – 100 grami
- Augu eļļa – 20 grami
- Sviests – cepamtrauka iesmērēšanai
- Sāls un garšvielas – pēc savas gaumes
Pagatavošana
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep aplīšos sagrieztu sīpolu, pēc mirkļa pievienojiet daiviņās sagrieztas sēnes (labāk izmantot svaigas, piemēram, veikalos nopērkamos šampinjonus). Pievienojiet sāli un garšvielas, turpiniet cept vidēji 5 minūtes, bet nesadedziniet! Cepiet tik ilgi, kamēr sēnes vairs neizdala šķidrumu.
- Tikmēr nomizojiet kartupeļus un sagrieziet plānās šķēlītēs. Salieciet bļodā, kārtīgi pasāliet, pievienojiet garšvielas un apmaisiet.
- Ar sviestu iesmērējiet cepamtrauka malas un dibenu. Kārtojiet tajā kartupeļus, bet pēc tam – sēnes ar sīpoliem. Pāri visam lieciet majonēzi, krējumu vai abus kopā. Sagrieziet tomātus šķēlītēs un kārtojiet pāri. Uzklājiet foliju un lieciet cepeškrāsnī 180 grādos uz vidēji 20 minūtēm.
- Pēc tam foliju noņemiet, uzberiet rīvētu sieru un cepiet vēl vidēji 15 minūtes (kartupeļiem ir jābūt mīkstiem!).