Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Kartupeļu plācenīši ar cieto sieru: gatavoti uz pannas 0
Kad pusdienās gribas pagatavot kaut ko sātīgu un garšīgu, bet ne cepeškrāsnī, izmantojot tikai pannu, šī recepte čaklajām saimniecēm varētu būt īsts atradums!
Sastāvdaļas
- Kartupeļi – 700 grami
- Burkāns – 1 vidējs
- Cietais siers – 100 grami
- Malti melnie pipari – pēc garšas
- Augu eļļa – 20 grami
- Kviešu milti – 5 ēdamkarotes
- Kefīrs – 3 ēdamkarotes
- Sāls – pēc garšas
- Pētersīļi svaigi – pēc garšas
- Ola – 2 gab.
- Cepamais pulveris – 0,5 tējkarotes
- Saulespuķu eļļa – pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Novāra sālītā ūdenī līdz gatavībai, bet pēc tam samīca ar stampu.
- Saspaidītajiem kartupeļiem pievieno sasmalcinātus zaļumus, uz rīvēs sarīvētu sieru, sāli un piparus pēc garšas.
- Burkānus sarīvē uz vidējā rupjuma rīves, pēc tam sacep pannā uzkarsētā eļļā. Pēc tam – pievieno pārējai masai.
- Tagad gatavo mīklu: olām pievieno miltus, cepamo pulveri un nedaudz sāls. Visam pāri pārlej kefīru. Visu kārtīgi sajauc līdz viendabīgai masai.
- No kartupeļu masas formē kotletītes, kas ietilpst saujā. Katru šo kotletīti apvīļā mīklā, un apcep uz pannas līdz zeltainam brūnumam no katras puses.