Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Kartupeļu biezenis “Gardumiņš”: ar zeltainiem, sviestā apceptiem sīpoliņiem 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kartupeļu biezeni var pagatavot dažādi – arī ar pikantu un neparastu garšu! Šo biezeni pasniedz kā piedeva mājputnu gaļai vai citiem ēdieniem!
Sastāvdaļas
- 3 glāzes vārītu kartupeļu masas
- 500 g sīpolu
- 100 ml piena
- 50–75 g sviesta
- Paprikas pulveris (garšviela)
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana
- Notīrītus sīpolus sagriež un apcep sviestā, līdz tie ir zeltaini brūni.
- Samaļ (var izmantot blenderi) un iemaisa vārīto kartupeļu masā.
- Pievieno līdz burbulim uzvārītu pienu, pēc garšas – paprikas garšvielu un sāli.
- Biezeni uzputo.