Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Kartupeļi ar sieru un baziliku 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 600 g kartupeļu
  • 100 g Čedaras vai cita labi kūstoša siera
  • 3 ēdamkarotes rapšu eļļas
  • 20 g sviesta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • neliels saišķītis bazilika
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un nemizotus pārgriež šķērsām uz pusēm. Cepešpannu iesmērē ar sviestu un liek kartupeļu pusītes ar griezumu uz leju. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni pusstundu.
  2. Tikmēr sarīvē sieru uz smalkas rīves, sakapā baziliku, pievieno eļļu, ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas, pieber piparus, sāli un visu samaisa.
  3. Kartupeļus izņem no krāsns, apgriež otrādi, uzklāj siera masu un atkal liek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm.
SAISTĪTĀS RECEPTES