Receptes / Salāti

Foto: SHUTTERSTOCK

Kārtainie tunča salāti (klasika ar varietātēm) 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 200 g tunča savā sulā
  • 4 vārīti kartupeļi
  • 4 vārītas olas
  • 2 vārīti burkāni
  • 10 marinētu pipargurķīšu (vai 5 marinēti gurķi)
  • saišķītis sīpolloku

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Salātus liek kārtām. Pirmā ir kartupeļu kārta. Tos sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež kubiņos.
  2. Otrā kārta ir sadrupināts tuncis.
  3. Nākamā – marinētie gurķi, kas atkarībā no lieluma sagriezti ripiņās vai sarīvēti uz rupjas rīves (šajos salātos var lietot arī svaigos gurķus).
  4. Virs gurķiem liek sarīvētus burkānus.
  5. Mērcei krējumu (vai kefīru, vai bezpiedevu jogurtu) sajauc ar majonēzi, sinepēm un garšvielām. Bagātīgi pārklāj salātus. Tad seko sagrieztu sīpollociņu un sasmalcinātu olu kārta. Salātus liek ledusskapī, lai garšas paspēj ievilkties.

Šos salātus mēdz saukt par Mimozu, jo virsējā kārtā dominē sasmalcināti (rīvēti) spilgtie olu dzeltenumi.

SAISTĪTĀS RECEPTES