Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK
Karija pīrādziņi 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 750 g kartupeļu
- 2 plāksnes kārtainās mīklas
- 1 ola
- 3 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 laims
- 1 ēdamkarote karija pulvera
- 1 ēdamkarote eļļas
- pustējkarote sāls
- šķipsniņa cukura
- šķipsniņa piparu
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra ar visu mizu. Sīpolus sakapā, ķiploka daiviņas izspiež caur spiedi. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu.
- Dziļā pannā sakarsētā eļļā liek sakapātos sīpolus, ķiplokus, karija pulveri, laima miziņu un sulu un sutina, līdz sīpoli mīksti un viegli zeltaini. Pieber sāli, piparus un cukuru.
- Nomizo vārītos kartupeļus un sagriež 1 cm kubiņos. Uzbārsta sāli un piparus, samaisa un pievieno apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem. Karsē, ļaujot, lai kartupeļi nedaudz izjūk, bet saglabā tekstūru. Noliek atdzesēties.
- Kārtainās mīklas plāksnes izveltnē nedaudz plānākas un lielākas, ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm. Pēc tam katru mīklas plāksni sadala 6–8 kvadrātiņos.
- Katra kvadrātiņa malu pārziež ar sakultu olu. Uz vienas malas liek ēdamkaroti kartupeļu maisījuma, bet otru malu pārloka pāri un aizspiež ciet.
- Pīrādziņus pārziež ar sakultu olu un cep 180–190 °C aptuveni 30 minūtes, līdz kļuvuši zeltaini brūni. Labi garšos kopā ar mērci, kas pagatavota no bezpiedevu jogurta un mango čatnija.