Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK

Karija pīrādziņi 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 750 g kartupeļu
  • 2 plāksnes kārtainās mīklas
  • 1 ola
  • 3 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 laims
  • 1 ēdamkarote karija pulvera
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • pustējkarote sāls
  • šķipsniņa cukura
  • šķipsniņa piparu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus izvāra ar visu mizu. Sīpolus sakapā, ķiploka daiviņas izspiež caur spiedi. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu.
  2. Dziļā pannā sakarsētā eļļā liek sakapātos sīpolus, ķiplokus, karija pulveri, laima miziņu un sulu un sutina, līdz sīpoli mīksti un viegli zeltaini. Pieber sāli, piparus un cukuru.
  3. Nomizo vārītos kartupeļus un sagriež 1 cm kubiņos. Uzbārsta sāli un piparus, samaisa un pievieno apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem. Karsē, ļaujot, lai kartupeļi nedaudz izjūk, bet saglabā tekstūru. Noliek atdzesēties.
  4. Kārtainās mīklas plāksnes izveltnē nedaudz plānākas un lielākas, ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm. Pēc tam katru mīklas plāksni sadala 6–8 kvadrātiņos.
  5. Katra kvadrātiņa malu pārziež ar sakultu olu. Uz vienas malas liek ēdamkaroti kartupeļu maisījuma, bet otru malu pārloka pāri un aizspiež ciet.
  6. Pīrādziņus pārziež ar sakultu olu un cep 180–190 °C aptuveni 30 minūtes, līdz kļuvuši zeltaini brūni. Labi garšos kopā ar mērci, kas pagatavota no bezpiedevu jogurta un mango čatnija.
SAISTĪTĀS RECEPTES