Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Kabaču un gaļas kotletītes 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 1 vidējs kabacis
- 200 g maltas cūkgaļas
- 200 g maltas liellopa gaļas
- 3 tējkarotes ķimeņu
- 1 ķiploka daiviņa
- Šķipsna maltu melno piparu
- Šķipsna sāls
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kabaci sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves, pieber mazliet sāls, samaisa un dažas minūtes ļauj ievilkties.
- Tikmēr otrā bļodā samaisa malto cūkas un liellopa gaļu. Mazliet nospiež lieko kabaču sulu (tikai mazliet!), samaisa ar gaļu, raugoties, lai abas masas ir proporcijā 1:1.
- Pieber sev tīkamās garšvielas, piespiež ķiploku un rūpīgi samīca kopā. Veido kotletītes, liek uz pannas un apcep. Ja negribas cept eļļā, kotletītes var likt uz plāts un cept cepeškrāsnī 220 °C.
- Kotletītes izdodas ļoti sulīgas, var ēst gan karstas, gan aukstas.