Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Gardām pusdienām – pildītas kabaču laiviņas 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 4 kabači
- 8 tomāti
- 1 paprika
- 150 g viegli kūstoša siera
- 50 ml saldā krējuma
- Pustējkarote sāls
- 1/3 tējkarotes maltu melno piparu
- 4 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (dilles, lociņi, pētersīļi)
- Eļļa dārzeņu apsmidzināšanai
Pagatavošana
- Kabačus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Izņem sēklotni. Katrai pusītei uzbārsta mazliet sāls un piparu, apsmidzina ar eļļu.
- Papriku un sieru sagriež kubiņos, tomātus šķēlītēs. Kabaču laiviņās kārto papriku un sieru. Virsū uzliek tomātu šķēlītes un uzlej nedaudz saldā krējuma. Pārkaisa ar zaļumiem un cep 180 °C aptuveni 30 minūtes.