Receptes / Konservējumi

Foto: STEPAN KAMENEV2017/Shutterstock
Kabači tomātu sulā bez pasterizēšanas 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- kabači – 3 kg
- tomātu pasta – 150 g
- saldā paprika – 1–2 gab.
- čili – 1 gab.
- ūdens – 1 l
- cukurs – 1 glāze
- sāls – 1 ēdamkarote
- 9% galda etiķis – 100 ml
- augu eļļa – 3 ēdamkarotes
- ķiploks – 1 daiviņa
- zaļumi (dilles, pētersīļi) – saišķītis
- smaržīgie pipari
- malti melnie pipari – 1–2 tējkarotes
Pagatavošana
- Nomazgātus kabačus sagriež aptuveni 10 mm biezās ripiņās. Paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.
- Ūdenim pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi, tomātu pastu un uzvāra. Tad pievieno garšvielas, kabačus, papriku un zem vāka uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
- Pēc tam pieliek sagrieztu ķiploku, zaļumus un vēl vāra 3–5 minūtes. Pilda izkarsētās burkās un aizvāko.