Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Jaunie kartupeļi ar sieru 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 600 g jauno kartupeļu
- 100 g Ementāles vai Čedaras siera
- 20 g sviesta
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- neliels saišķītis bazilika
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus nomazgā un noberž miziņu. Pārgriež šķērsām uz pusēm un apaļajiem galiem nogriež mazus galiņus, lai pusītes varētu stabili novietot uz pannas.
- Cepamo pannu iesmērē ar sviestu un liek kartupeļu pusītes ar lielāko griezuma vietu uz leju. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes.
- Tikmēr smalki sarīvē sieru, sakapā baziliku, pievieno eļļu, spiedē izspiestas ķiploka daiviņas, pieber piparus, sāli un visu samaisa.
- Kartupeļus izņem no krāsns un apgriež ar spicākajiem galiem uz leju. Tad uz kartupeļu virsmas uzklāj siera masu un atkal liek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm.