Receptes / Salāti

Foto: Shutterstock

Īstie Cēzara salāti, kas gatavoti mājās: oriģinālā itāļu šefpavāra recepte 0

“Cēzara” salāti ir ļoti populārs ēdiens jau kopš 1920. gada. Kā no vienkāršām sastāvdaļām radīt šedevru uz šķīvja, savulaik izdomāja itāļu šefpavārs Cēzars Kardīnī. Par godu viņam – arī šo salātu nosaukums!

Sastāvdaļas

Divām porcijām

  • Salātlapas (piemēram, Romiešu salāti vai citi) – 2 “galviņas”
  • Vistas fileja – 200 grami
  • Graudu maize, baltmaize vai cita (pēc izvēles) – 2 šķēles
  • Parmezāna cietais siers – 120 grami
  • Majonēze – 150 ml
  • Sinepes – 1 tējkarote
  • Anšovi – 4 gab.
  • Ķiploks – divas daiviņas
  • Olīveļļa – pēc garšas
  • Sāls, pipari, rozmarīns – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Plānās, garenās šķēlītēs sagrieziet vistas fileju. Pannā uzkarsējiet olīveļļu, apcepiet no abām pusēm fileju. Nolieciet nosusināties to uz šķīvja, uz kura uzklāts papīra dvielis (lai notek tauki).
  2. Nomazgājiet remdenā ūdenī salātlapas un tāpat izkārtojiet apžūt uz papīra dvieļa. Pēc tam – sagrieziet vai sapluciniet ne pārāk mazās daļiņās.
  3. Sagrieziet maizi mazos gabaliņos. Traukā sajauciet olīveļļu, sasmalcinātus ķiplokus, sāli, piparus un rozmarīnu. Maizi pārlejiet ar šo maisījumu. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Uz pannas klājiet cepamo papīru un izkārtojiet iepriekš sagatavoto maizi. Cepiet līdz brīdim, kad maize kļūst kā grauzdiņš.
  4. Gatavojiet mērci! Majonēzei pievienojiet sasmalcinātus anšovus un sinepes. Visu kārtīgi sablenderējiet.
  5. Uz liela izmēra šķīvjiem izkārtojiet salātlapas, vistu, grauzdiņus un pārlejiet ar mērci. Pāri visam rīvējiet Parmezāna sieru.
SAISTĪTĀS RECEPTES