Receptes / Zupas

Foto: Shutterstock
Ingvera – burkānu krēmzupa 0
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Vēsiem rudens un ziemas vakariem šī zupiņa būs kā īsts gardums. Pie tam – arī sātīga un ļoti, ļoti garšīga!
Sastāvdaļas
- Buljons – 900 ml
- Burkāni – 500 gr
- Sīpoli – 2 gab.
- Ingvera sakne – 5 cm
- Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
- Karija pulveris – tējkarote
- Sāls – pēc garšas
- Malti melnie pipari – pēc garšas
- Saldais krējums un kukurūzas čipsi – dekorēšanai
Pagatavošana
- Burkānu sagriež gabaliņos, sīpolus sakapā.
- Ingveru sagriež ripiņās.
- Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu un apcep sīpolus.
- Pievieno burkānus, ingveru, maltus melnos piparus, sāli un turpina cept vēl 4 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Pievieno buljonu un uz nelielas uguns sutina 20 minūtes.
- Ar blenderi sakuļ viendabīgā masā.
- Zupu pasniedz pārlietu ar saldo krējumu un dekorē ar kukurūzas čipsiem.