Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock

Kā no ievārījuma pagatavot kēksiņus? 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Ledusskapī “aizķērusies” lieka ievārījuma burciņa? Pievienojot vēl tikai dažas sastāvdaļas var pagatavot garšīgus kēksiņus!

Sastāvdaļas

  • Mazā (250 g) ievārījuma burciņa
  • Aptuveni 1,5 glāzes miltu
  • 3 – 4 olas
  • 125 ml olīveļļas
  • 1 tējkarote sodas
  • Ogas, putukrējums – dekorēšanai

    Pagatavošana

    1. Ievārījumu izliek bļodā, uzber tējkaroti sodas. Pagaida, lai noreaģē, – masa šņāks un putos.
    2. Piesit olas un iemaisa eļļu.
    3. Pievieno miltus (liek uz aci) un cītīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
    4. Mīklai jābūt nedaudz šķidrai. To pilda nelielās formiņās, cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
    5. Kad tie mazliet atdzisuši, dekorē ar ogām un putukrējumu!
    SAISTĪTĀS RECEPTES