Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock
Kā no ievārījuma pagatavot kēksiņus? 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Ledusskapī “aizķērusies” lieka ievārījuma burciņa? Pievienojot vēl tikai dažas sastāvdaļas var pagatavot garšīgus kēksiņus!
Sastāvdaļas
- Mazā (250 g) ievārījuma burciņa
- Aptuveni 1,5 glāzes miltu
- 3 – 4 olas
- 125 ml olīveļļas
- 1 tējkarote sodas
- Ogas, putukrējums – dekorēšanai
Pagatavošana
- Ievārījumu izliek bļodā, uzber tējkaroti sodas. Pagaida, lai noreaģē, – masa šņāks un putos.
- Piesit olas un iemaisa eļļu.
- Pievieno miltus (liek uz aci) un cītīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
- Mīklai jābūt nedaudz šķidrai. To pilda nelielās formiņās, cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
- Kad tie mazliet atdzisuši, dekorē ar ogām un putukrējumu!