Receptes / Pamatēdieni

Foto: pixabay
Gulašs ar skābētiem kāpostiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g cūkas mīkstuma
- 400 g skābētu kāpostu
- 3–4 sīpoli
- 1 neliels sarkanais čili
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes paprikas pulvera
- 1 ēdamkarote ķimeņu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 500 ml gaļas buljona
- 100 g skābā krējuma
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež kubiņos. Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež. Pannā izkausē sviestu un apcep gaļu. To ieliek katlā.
- Apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno skābētos kāpostus, uzber ķimenes, sāli, piparus un papriku. Visu pievieno gaļai, pārlej buljonu, uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē stundu.
- Čili izņem sēklotni un sasmalcina. Pievieno sautējumam un liek atkal vāku, sautē 30 minūtes. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
- Pasniedz ar krējumu. Uzkaisa svaigus lociņus.