Receptes / Pamatēdieni

Foto: pixabay

Gulašs ar šampinjoniem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 650 g liellopa gaļas mīkstuma
  • 300 g šampinjonu
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 200 ml sausā baltvīna
  • 300 ml gaļas buljona
  • 200 g saldā krējuma
  • saišķītis pētersīļu
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež nelielās strēmelēs. Tās pakāpeniski apcep sakarsētā eļļā. Uzber sāli, piparus, samaisa un atliek bļodiņā.
  2. Nomazgā sēnes un sagriež šķēlītēs. Sīpolus notīra un smalki sagriež. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, pievieno šampinjonus un viegli apcep. Pielej vīnu un buljonu un sautē, nepārtraukti maisot, līdz iztvaiko puse no šķidruma.
  3. Pievieno saldo krējumu un vāra, kamēr mērce sāk sabiezēt. Pievieno apcepto gaļu, pēc garšas vēl pievieno sāli, piparus.
  4. Pasniedz ar kartupeļu pankūkām. Pārkaisa sagrieztus pētersīļu zaļumus.
SAISTĪTĀS RECEPTES