Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Gruboto 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 l buljona
  • 500 g grūbu
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes kausēta siera
  • 2 tējkarotes rīvēta cietā siera
  • sāls
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Sīpolus sīlki sagriež un apcep sviestā uz pannas. Pievieno iepriekš izmērcētas grūbas un, ik pa laikam apmaisot, karsē uz vidējas liesmas aptuveni 5 minūtes.
  2. Visu pārliek katlā, uzlej 2–3 kausiņus vistas vai dārzeņu buljona un maisot karsē, līdz šķidrums sasūcies grūbās. Šo procesu atkārto, līdz viss buljons izmantots.
  3. Tad pielej saldo krējumu un, lēnām maisot, ļauj lielākajai daļai iesūkties grūbās. Pievieno kausēto un cieto sieru un vēl nedaudz pakarsē. Katlam uzliek vāku un atstāj, lai masa kādas 5 minūtes izsilst.
SAISTĪTĀS RECEPTES