Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Gruboto 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1 l buljona
- 500 g grūbu
- 250 ml saldā krējuma
- 1 sīpols
- 50 g sviesta
- 2 ēdamkarotes kausēta siera
- 2 tējkarotes rīvēta cietā siera
- sāls
- cukurs
Pagatavošana
- Sīpolus sīlki sagriež un apcep sviestā uz pannas. Pievieno iepriekš izmērcētas grūbas un, ik pa laikam apmaisot, karsē uz vidējas liesmas aptuveni 5 minūtes.
- Visu pārliek katlā, uzlej 2–3 kausiņus vistas vai dārzeņu buljona un maisot karsē, līdz šķidrums sasūcies grūbās. Šo procesu atkārto, līdz viss buljons izmantots.
- Tad pielej saldo krējumu un, lēnām maisot, ļauj lielākajai daļai iesūkties grūbās. Pievieno kausēto un cieto sieru un vēl nedaudz pakarsē. Katlam uzliek vāku un atstāj, lai masa kādas 5 minūtes izsilst.