Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Grūbas ar kartupeļiem un cauraudzīti 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 200 g burkānu
- sīpoli
- 180 g grūbu
- 400 g cūkas cauraudzīša
- 250 ml piena
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Sagriež cauraudzīti, burkānus, sīpolus, uzbārsta sāli, maltus melnos piparus (var pievienot citas garšvielas pēc izvēles) un apcep uz pannas taukvielās.
- Tad visu liek kārtām katlā: grūbas, kartupeļus, burkānus un sīpolus, cauraudzīti un noslēdzošo kārtu – grūbas. Pārlej pienu un ūdeni tā, lai šķidrums mazliet pārklāj grūbas. Sautē tik ilgi, kamēr šķidrums iztvaikojis, – aptuveni stundu.