Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Čili pākstīs, medū un ingverā marinētas ribiņas, gatavotas uz grila 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 800 g porcijās sadalītu ribiņu
- 6 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 tējkarote sakapāta ingvera
- 1 tējkarote sakapātu čili pākšu
- Pustējkarote sāls
Pagatavošana
- Ribiņas ieliek lēzenā bļodā. Sojas mērci samaisa ar ingveru, čili, sāli un medu. Ar iegūto maisījumu apziež ribiņas un marinē 1–2 stundas.
- Pēc tam cep uz grila 10–15 minūtes.
- Ribiņas var marinēt arī BBQ mērcē.