Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK
Griķu miltu pica ar fetas sieru 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 250 g griķu miltu
- pusglāze ūdens
- 30 ml olīveļļas
- 4 ēdamkarotes bazilika pesto
- 600 g tomātu
- 50 g fetas siera
- svaigs baziliks
- sāls, pipari
Pagatavošana
- No miltiem, olīveļļas, sāls pagatavo mīklu, mīcīšanas laikā pakāpeniski pievienojot ūdeni. Mīklai jābūt stingrai.
- Gatavu mīklu uz cepampapīra izrullē un ar visu papīru liek apaļā cepampannā, maliņu uzlokot uz augšu.
- Mīklai pārsmērē pesto, liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos 15–20 minūtes.
- Tomātus sagriež ripiņās un kārto uz picas pamatnes, kas vēl karsta, izņemta no krāsns.
- Pārkaisa ar sadrupinātu fetas vai kazas sieru, maltiem pipariem, uzliek bazilika lapiņas un iešauj picu vēl uz 5 minūtēm cepeškrāsnī.