Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Griķu kotletes ar mocarellas sieru 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 200 g griķu
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 50 g mocarellas siera
  • 50 g saulē kaltētu tomātu
  • garšvielas, sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Griķus izvāra un samaļ (vai sasmalcina ar blenderi). Sīpolu un saulē kaltētos tomātus sīki sagriež, apcep un pievieno griķiem. Pieliek sakultas olas, pieber sāli, piparus, garšvielas.
    2. No masas veido kotletītes, iekšā iespiež gabaliņu mocarellas siera. Pannā uzkarsē eļļu. Cep kotletes no abām pusēm, līdz tās skaisti brūnas.
    3. Pasniedz, bagātīgi pārkaisot zaļumus. Var ēst ar tomātu mērci, adžiku, kas sajaukta ar skābo krējumu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES