Receptes / Pamatēdieni

Foto: Ilze Pētersone

Griķi ar dārzeņiem un sēnēm 0

Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 100 g griķu putraimu,
  • 200 g atmateņu jeb šampinjonu
  • 1 cukīni
  • 4 burkāni
  • 2 saldie sīpoli
  • divas ķiploka daiviņas
  • sauja mazo tomātiņu
  • 40 g vīnogu kauliņu eļļas
  • timiāns, pipari un sāls pēc garšas.

Pagatavošana

  1. Izvāra griķus, līdz pusgatavi.
  2. Sagriež gabaliņos nomizotu cukīni, burkānus un tomātus. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Sagriež sēnes. Uzkarsē uz pannas eļļu un apcep burkānus, cukīni un tomātus.
  3. Citā pannā eļļā apcep sēnes, kad ūdens iztvaikojis, pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un vēl nedaudz pacep.
  4. Liek cepamtraukā abu pannu saturu un griķus, samaisa, pielej nedaudz ūdens, liek cepeškrāsnī un sutina 200 °C līdz gatavībai. Pasniedz ar jogurtu.
SAISTĪTĀS RECEPTES