Receptes / Pamatēdieni

Foto: Ilze Pētersone
Griķi ar dārzeņiem un sēnēm 0
Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 100 g griķu putraimu,
- 200 g atmateņu jeb šampinjonu
- 1 cukīni
- 4 burkāni
- 2 saldie sīpoli
- divas ķiploka daiviņas
- sauja mazo tomātiņu
- 40 g vīnogu kauliņu eļļas
- timiāns, pipari un sāls pēc garšas.
Pagatavošana
- Izvāra griķus, līdz pusgatavi.
- Sagriež gabaliņos nomizotu cukīni, burkānus un tomātus. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Sagriež sēnes. Uzkarsē uz pannas eļļu un apcep burkānus, cukīni un tomātus.
- Citā pannā eļļā apcep sēnes, kad ūdens iztvaikojis, pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un vēl nedaudz pacep.
- Liek cepamtraukā abu pannu saturu un griķus, samaisa, pielej nedaudz ūdens, liek cepeškrāsnī un sutina 200 °C līdz gatavībai. Pasniedz ar jogurtu.