Receptes / Uzkodas

Foto – Shutterstock

Grauzdēta maize ar sparģeļiem un šķiņķi 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 200 g mazo zaļo sparģeļu
  • 12 šķēļu prošuto
  • 4 lielas saldskābmaizes šķēles
  • puscitrona miziņa
  • sauja mazu bazilika lapiņu
  • nedaudz olīveļļas ar citronu
  • svaigi malti melnie pipari

Pesto:

  • 1 bazilika podiņš
  • 30 g mandeļu
  • 20 g Parmas siera
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • puscitrona miziņa
  • 60 ml olīveļļas
  • svaigi malti melnie pipari
  • jūras sāls

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra ūdeni un ieliek sparģeļus uz 1 minūti. Tad izceļ un ievieto ledusaukstā ūdenī, lai atdziest. Nosusina un samaisa ar citronu olīveļļu.
  2. Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C un uzkarsē. Uz cepamās pannas liek prošuto, uz restēm – maizes šķēles. Ievieto cepeškrāsnī, līdz maizes šķēles uzsildītas un prošuto sacepies kraukšķīgs. Izņem ārā.
  3. Kamēr cepas maize un šķiņķis, pagatavo pesto. Visas sastāvdaļas ievieto blenderī un sablendē līdz vēlamajai konsistencei. Tad uz maizes šķēlēm kārto pesto, sparģeļus un prošuto. Uzber piparus, smalki sarīvētu citrona miziņu, uzliek bazilika lapiņu un pasniedz.
SAISTĪTĀS RECEPTES