Receptes / Konservējumi

Foto no privātā arhīva
Garšaugu maisījums eļļā 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Inetas Grēniņas ieteiktā recepte
Sastāvdaļas
- 500 g garšaugu (seleriju, fenheļu kāti, puravs, ķiploks)
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 tējkarote rupjā sāls
Pagatavošana
- Sastāvdaļas ņem vienādās devās, tikai ķiploku pievieno mazāk. Ja maisījums paredzēts zupām, seleriju kātus ņem vairāk, bet fenheli mazāk.
- Garšaugus (tiem jābūt svaigiem, bez bojājumiem!) sīki sagriež, uzber sāli, samaisa un liek burciņās. Pārlej ar eļļu, kas uzkarsēta līdz 45 ºC. Uzglabā ledusskapī vai pagrabā. Sāli var arī nepievienot, jo garšaugu maisījums labi uzglabāsies arī bez tā.