Receptes / Salāti

Foto: FreePik

Gardie kuskusa salāti ar īpašu mērcīti 0

Šiem salātiem var pievienot arī citus dārzeņus pēc jūsu pašu gaumes un ģimenes “mīļākajiem” dārzeņiem – arī tomātus, gurķus un citus. Kreftīgākai garšai – arī smalki sagrieztus sīpolus. Šajā receptē ir paprika un selerija – tiem, kam negaršo, var tos nomainīt uz citiem dārzeņiem. Pamatsastāvā ir kuskuss, kas sajaukts ar īpašu, mājās pagatavotu mērcīti.

Ļoti garšīgi salāti vakariņām, kad negribas vairs neko cept un šmorēt, bet gribas garšīgi paēst.

Sastāvdaļas

  • Kuskuss – 1 glāze
  • Ūdens – 2 glāzes
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • Selerijas kāti – 2 gab.
  • Sarkanā paprika – 1 vidēja
  • Citrona sula – 1 ēdamkarote
  • Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • Sinepes – 1 ēdamkarote
  • Zaļumi (dilles, lociņi, pētersīļi) – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uzlieciet vārīties ūdeni – atcerieties, ka ūdenim ir jābūt tieši divas reizes vairāk nekā kuskusam. Kamēr vārās ūdens, ķerieties pie salātu gatavošanas.
  2. Trauciņā ielejiet augu eļļu (var izmantot arī olīveļļu), sajauciet ar izspiestu citrona sulu, sinepēm, pievienojiet sāli un piparus. Kārtīgi samaisiet. Nolieciet uz dažām minūtēm “atpūsties” ledusskapī.
  3. Verdošā ūdenī ieberiet kuskusu un katliņā ar vāku uz lēnas uguns vāriet apmēram 15 minūtes. Noņemiet no plīts. Vāciņu uzreiz nenoņemiet, ļaujiet vēl 5 minūtes tam ievilkties. Pēc tam pārlieciet kuskusu salātu traukā un ļaujiet tam atdzist.
  4. Šaurās strēmelītēs sagrieziet seleriju un papriku. Pievienojiet tos kuskusam.
  5. Pievienojiet mērci un kārtīgi sajauciet.
  6. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar sasmalcinātiem zaļumiem!
SAISTĪTĀS RECEPTES