Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Anasha design/Shutterstock
Ābolu un banānu sacepums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kurš teicis, ka desertam jābūt kam ļoti sarežģītam? Palutini ģimeni ar šo kārumu – ābolu un banānu sacepums. Mums izdevās lielisks!
Sastāvdaļas
- 6 āboli
- 2 banāni
- Puscitrons
- 150 g sviesta
- 150 g sviesta cepumu
- 100 g miltu
- 100 g pūdercukura
- Skābais krējums
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdi, tad sasmalcina.
- Banānu nomizo, pēc tam sagriež plānās šķēlēs.
- No citrona izspiež sulu.
- Ābolus un banānus liek cepamtraukā un apslaka ar citrona sulu.
- Sadrupina cepumus ar mīklas rulli, līdz iegūtas rupjas drumstalas.
- Sviestu sagriež gabaliņos, ieliek bļodā, pieber miltus, cukuru, sadrupinātos cepumus un mīca, līdz tie labi sajaucas. Maisījumam jābūt diezgan drupanam. Maisījumu uzklāj uz augļiem, veidojot garozu.
- Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni pusstundu. Virsmai pēc cepšanas jābūt zeltaini brūnai. Jāraugās, lai pārāk neapbrūninās. Ja tā notiek, temperatūru samazina līdz 150 °C un turpina cept. Ja masa pēc 20 minūtēm vēl nav apbrūnējusi, temperatūru paaugstina līdz 210 °C. Kad sacepums gatavs, izņem no cepeškrāsns un noliek, lai 5 minūtes dziest. Pasniedz ar skābo krējumu.
Ņem vērā!
Maisījumu var pagatavot dienu iepriekš, bet ne cept. Uzglabā ledusskapī, apklātu ar foliju vai pārtikas plēvi.