Receptes / Saldie ēdieni

Foto-Shutterstock
Gaisīgs un maigs dzērveņu uzputenis 0
Šis ir fantastiski gaisīgs uzputenis. Galvenais – to kārtīgi sakult, tad tas priecēs ar savu maigo garšu.
Sastāvdaļas
- dzērvenes – 200 g
- cukurs – 200 g
- manna – 4 ēdamkarotes
Pagatavošana
- Dzērvenes nomazgā, nospiež sulu ar stampiņu. Sula nebūs vajadzīga. Uz ogu miziņām uzlej 450 ml ūdens un vāra 10 minūtes. Visu nokāš, lai paliek tīra sula katliņā.
- Uzvārītajā šķidrumā pieber cukuru un visu vēlreiz uzvāra. Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pieber klāt mannu. Visu vāra 10–15 minūtes.
- Masu atdzesē un kārtīgi sakuļ ar mikseri, lai veidojas gaisīgas putas. Gatavo uzputeni salej porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām. Pasniedz ar aukstu pienu.