Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock
Gaisīgā biezpiena kūka ar citrona garšu 0
Maiga, ļoti garda, gaisīga biezpiena kūka, kuras pagatavošanai nav nepieciešamas specifiskas izejvielas. Dekorēt šo kūku var ar jebkuriem augļiem, ogām, šokolādi vai vienkārši uzputotu putukrējumu – viss pēc jūsu gaumes! Ideāla kūka, ar ko palutināt savus mīļos!
Sastāvdaļas
- Olas – 6 gab.
- Cukurs – 250 ml
- Milti – 250 ml
- Cepampulveris – 10 grami
- Citrons – 1 gab. (miziņai)
- Augļu sula – 1 glāze (250 ml)
- Biezpiens – 0,5 kg
- Pūdercukurs – 3/4 glāzes
- Saldais krējums – 250 ml
- Zemenes – 1 glāze
Pagatavošana
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Olas sakuļat kopā ar cukuru līdz masa palielinās vidēji trīs reizes.
- Miltus sajauc kopā ar cepampulveri un pieber klāt olu masai. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu (nedaudz atstājot, kas būs nepieciešams biezpiena masai). Viegli iemaisa miltus masā, kārtīgi visu sajauc – tā, lai nav kunkuļu.
- Masu ielej sausā cepšanas formā. Liek cepties uz 20 minūtēm, pārbaudot gatavību ar zobu bakstāmo kociņu. Pēc tam biskvītam ļauj atdzist turpat cepamajā formā. Kad tas atdzisis, izņem no formas.
- Ietin biskvītu pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī. Vislabāk, ja uz visu nakti. Kad izņem biskvītu no ledusskapja, apslacina ar jebkuru sulu (apelsīnu, ananāsu, multi augļu – pēc paša izvēles!).
- Traukā lieciet biezpienu, pievienojiet pusglāzi pūdercukura un mazliet citrona miziņas.
- Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, taču uzmanās, lai nepārputo! Uzputoto masu pievieno biezpiena masai un visu kārtīgi samaisa.
- Cepamformā ieliek pusīti no izceptā biskvīta un klāj uz tā 2/3 biezpiena masas. Virsū kārto otro pusīti biskvīta, mazliet to piespiežot – atlikušo masu maliņās pielīdzina ar nazi.
- Atlikušo masu klāj uz kūkas virskārtas. Pēc tam atkal ievieto ledusskapī nedaudz nostāvēties. Pēc mirkļa torti dekorē ar ogām, augļiem vai šokolādi.