Receptes / Uzkodas

Foto – Aija Geida
Fritēti lociņi – neparasta un garda uzkoda 0
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 12 lociņi (ar balto daļu)
- 100 g kviešu miltu
- 70 g kukurūzas cietes
- 150 ml paniņu
- 2 ķiploka daiviņas
- ½ tējkarotes kurkumas
- tējkarote sāls
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Bļodā sajauc kviešu miltus un kukurūzas cieti. Pieber sāli, kurkumu un samaisa.
- Ķiploka daiviņas izspiež spiedē un pievieno paniņām. Katlā ielej eļļu vismaz 5 cm līmenī un uzkarsē.
- Lociņus pārgriež uz pusēm, pamērcē paniņās, tad apviļā miltu un cietes maisījumā un cep dziļā eļļas peldē zeltaini brūnus. Pasniedz ar krējuma mērci.