Receptes / Uzkodas

Foto: Shutterstock
Franču karstmaizītes ar āboliem un kanēli 0
Ļoti garšīgas karstmaizītes brokastīm vai vakariņām. Jūsu bērni būs vienkārši sajūsmā!
Sastāvdaļas
- Āboli – 1 -2 gab.
- Tostermaize – 12 šķēles (sanāks sešas “pildītās” maizītes)
- Olas – 2 gab.
- Piens – 4 ēdamkarotes
- Cukurs – 1 ēdamkarote
- Kanēlis – pustējkarote
- Sviests – 60 grami
- Pūdercukurs – dekorēšanai
Pagatavošana
- Nomizo ābolus, izņem sēkliņas un serdi, sagriež šķēlītēs. Ābolus var arī sagriezt smalki, ja tā garšo labāk.
- Maizei nogriež garoziņu. Traukā sakuļ olu, pienu, cukuru un kanēli.
- Liek uz maizes sagrieztās ābolu šķēlītes, otru maizes šķēli liek pa virsu.
- Izmērcē maizītes olas – piena – cukura – kanēļa maisījumā.
- Tikmēr pannā uzkarsē sviestu un uz ļoti lēnas uguns liek cepties maizītes.
- Cep no abām pusēm vidēji 3-5 minūtes, kamēr maizei veidojas brūna garoziņa.
- Pirms pasniegšanas nosusina katru karstmaizi uz papīra dvieļa un pārkaisa ar pūdercukuru!