Receptes / Pamatēdieni

Foto: PANTHERMEDIA/ SCANPIX/ LETA

Ēdiens “atpakaļ formā” – aromātisks pupiņu, tomātu, paprikas sautējums ar baziliku 0

Kad svētki pagājuši, daudziem jādomā par “atgriešanos formā”. Ēsti gan rasoli, gan cepeši, bet par labu izskatam un ķermeņa svaram, visticamāk, par labu tas nav nācis. Lūk, kāda ēdiena recepte, kura sastāvā ir gan noderīgie ogļhidrāti, gan olbaltumvielas. Turklāt tā pagatavošana neprasīs daudz laika. Bez tam ēdiens nav nekāds “diētu variants”, bet ļoti gards pusdienu vai vakariņu ēdiens, ko pasniegt visai ģimenei!

Sastāvdaļas

  • Neliels sīpols – apmēram 70 grami
  • Vidēja izmēra paprika vai puse no tās – 120 grami
  • Vidēja izmēra tomāts – 120 grami
  • Ēdamkarote augu eļļas – 10 grami
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • Konservētas sarkanās pupiņas – 220 grami
  • Tējkarote cukura – 5 grami
  • Ķiploki – 2 daiviņas
  • Neliela buntīte zaļumu – baziliks, pētersīlis, dilles

Pagatavošana

  1. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Tomātu un saldo piparu (papriku) sagriež kubiciņos. Pupiņām nolej šķidrumu un noskalo zem vēsa ūdens.
  2. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā liek cepties sīpolus, cep 3-4 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus un papriku, cep vēl 3-4 minūtes.
  3. Pielej 100 mililitrus ūdens un ļauj visam nedaudz pasutināties, aptuveni 2 minūtes. Pēc tam pievieno pupiņas. Ja vēlas tumīgāku saturu, pupiņas var saspaidīt ar kartupeļu spaidāmo karoti.
  4. Pievieno pēc garšas sāli un cukuru, piparus. Sautē aptuveni 2-3 minūtes, lai pupiņas kārtīgi uzsilst. Pievieno ķiplokus un smalki sagrieztus zaļumus, vēl sutina aptuveni 1 minūti, ik pa laikam apmaisot.

Ēdiena enerģētiskā vērtība:

100 gramos – 85 kalorijas (olbaltumvielas – 3,7 grami, tauki – 2,3 grami, ogļhidrāti – 13 grami).

SAISTĪTĀS RECEPTES