Receptes / Saldie ēdieni

Foto – Anda Krauze
Drumstalas ar mandeļu miltiem un rudzu rīvmaizi 0
Ilze Briede uzskata, ka saimniece ir mājas sirds un dvēsele. Viņa saimnieko bijušajā Blomes maizes ceptuvē. Saimniece mums piedāvā neierastu, bet gardu recepti saldajam ēdienam.
Sastāvdaļas
- mandeļu milti – 200 g
- rīvmaize – 200 g
- medus – 3 ēd. k.
- sviests – 200 g
- cukurs (labāk brūnais) – 3 ēd. k.
- milti vai auzu pārslas – 3 ēd. k.
Pagatavošana
- Visu sajauc, mīklu plānā kārtā liek uz cepešpannas un cep līdz gatavībai. Gatavu, atdzisušu cepumu sadrupina, liek traukā, virspusi pārlej ar sakultu skābo krējumu un cukuru.
- Kārto ar ogām – jāņogām, upenēm, zemenēm, avenēm, dzērvenēm (pēc vēlēšanās un iespējām, var arī ar saldētām ogām).