Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock

Kā pagatavot fantastiku debesmannu? 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • Pusglāze dzērveņu
  • Pusglāze cukura
  • Pusglāze mannas putraimu
  • 3 glāzes ūdens

    Pagatavošana

    1. No dzērvenēm izspiež sulu. Čagas pārlej ar ūdeni un vāra 5 minūtes, izkāš.
    2. Izkāstajam novārījumam pieber cukuru, maisot pakāpeniski pieber mannu un vāra 5 minūtes.
    3. Dzērveņu putru strauji atdzesē un puto, pievienojot svaigi izspiesto sulu, līdz masa kļūst gaiša.
    4. Uzpūtenis lieliski garšo ar vaniļas pienu.
    5. Tāpat, izmantojot saldētas ogas, gatavo zemeņu, aveņu, jāņogu, ērkšķogu, rabarberu uzpūteni.
    SAISTĪTĀS RECEPTES