Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock
Kā pagatavot fantastiku debesmannu? 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- Pusglāze dzērveņu
- Pusglāze cukura
- Pusglāze mannas putraimu
- 3 glāzes ūdens
Pagatavošana
- No dzērvenēm izspiež sulu. Čagas pārlej ar ūdeni un vāra 5 minūtes, izkāš.
- Izkāstajam novārījumam pieber cukuru, maisot pakāpeniski pieber mannu un vāra 5 minūtes.
- Dzērveņu putru strauji atdzesē un puto, pievienojot svaigi izspiesto sulu, līdz masa kļūst gaiša.
- Uzpūtenis lieliski garšo ar vaniļas pienu.
- Tāpat, izmantojot saldētas ogas, gatavo zemeņu, aveņu, jāņogu, ērkšķogu, rabarberu uzpūteni.