Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock
Debešķīgi gards kartupeļu sacepums uz “ātro” 0
Ļoti garšīgs kartupeļu sacepums, bet visjaukākais – pagatavot šo ēdienu var jebkurš. Pie tam – ātri! Iesakām! Labu apetīti izsalkušajiem!
Sastāvdaļas
- Kartupeļi – 1 kg
- Cietais siers – 150 grami
- Olas – 2-3 gab.
- Ķiploks – 3 daiviņas
- Majonēze – 3-4 ēdamkarotes
- Sāls, pipari – pēc garšas
- Augu eļļa – cepšanai
Pagatavošana
- Sagatavo visas sastāvdaļas. Nomazgā un nomizo kartupeļus. Cieto sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Atsevišķā trauciņā sajauc pusi no sarīvētā cietā siera un 1 olu. Visu kārtīgi samaisa.
- Bet atlikušo sieru citā trauciņā sajauc ar majonēzi, sasmalcinātu ķiplociņu un vienu vai divām olām (atkarībā no olu izmēra). Visu kārtīgi samaisa.
- Pēc tam uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, taču raugies, ka jārīkojas ātri, lai tie nesāktu palikt brūni.
- Lielā bļodā sajauc kartupeļus ar masu, ko ieguvi no olām, siera un majonēzes. Visu kārtīgi samaisi, pievieno sāli un piparus.
- Cepamtraukā, kas iesmērēts ar eļļu, liec iekšā rīvētos kartupeļus.
- Pēc tam pārlej kartupeļu masu ar cietā siera un olas maisījumu.
- Liec cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40 minūtes vai mazliet ilgāk.