Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Dārzeņu sacepums ar vistu stilbiņiem 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 4 vistu stilbiņi
- 4 lieli kartupeļi
- 100 g pākšu pupiņu
- 2 tomāti
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 1 maza selerijas saknīte
- 2 ķiploka daiviņas
- 150 ml saldā krējuma
- 50 g siera
- sāls, pipari
- timiāns
Pagatavošana
- Kartupeļus ar visu mizu vāra 20 minūtes sālsūdenī. Burkānus, pupiņas, seleriju arī vāra sālsūdenī 15 minūtes.
- Vistu stilbiņus apsāla, pārkaisa ar pipariem un eļļā uz pannas apcep.
- Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlēs. Sīpolu un ķiploka daiviņas sīki sagriež un apcep. Apcep arī tomātu daiviņas.
- Visus dārzeņus kopā ar vistu stilbiņiem kārto cepamajā veidnē. Sieru sagriež gabaliņos, sajauc ar saldo krējumu, timiānu, sāli, pipariem un pārlej sacepumam. Cep cepeškrāsnī 200 °C 20–30 minūtes.